Chief Credit Officer

Kreditchef sökes!

Vi på Untie är övertygade om att kunderna vill konsumera finanstjänster på ett annat sätt än idag. Det ska vara enkelt, transparent och utan krångliga villkor. Därför bygger vi just nu på framtidens finansportal. En del av tjänsterna på portalen står vi själva för t ex lån, sparande och investeringar. Vi växer så det knakar, inte minst i vår egen utlåning, och nu behöver vi förstärka med en kreditchef som får en betydande roll för vår tillväxt.

Vi har kontor i Skövde men kommer inom kort etablera oss i både Stockholm och London. Alltså är det väldigt flexibelt med var du har din bas.

Sammanfattningsvis innefattar rollen

 • Totalansvar för vår växande kreditportfölj
 • Analysera vår kreditportfölj för att optimera kreditstrategi
 • Utveckla kreditmallar och scroringmodeller
 • Leda vårt kreditteam
 • Delaktig i att ta fram nya produkter
 • Ingå i ledningsgruppen
 • Rapportera till VD

Lite mer allmänt om rollen och den vi söker

Vi tror att du som person är nyfiken, analytisk och skicklig på att vidareutveckla kreditprocessen. Eftersom vi också är ett teknikföretag strävar vi efter att utveckla nya modeller för vår kreditgivning, så det är en klar fördel om även du tycker att allt som är digitalt är spännande. Du har säkert intressanta idéer om hur AI, machine learning och sådant kan användas i framtiden. Med hjälp av teknik tror vi att både kreditgivningen och kundupplevelsen kan bli bättre.

Här på Untie är vi entreprenöriella, som det så fint heter. Det innebär bland annat att vi tar fram nya produkter, och i det arbetet blir du viktig. Du kommer jobba väldigt nära affären bidrar säkert med en del idéer och insikter.

Givetvis kommer du också att ansvara för att kreditorganisationen följer kredit- och riskstrategi som styrelsen fastställt. Löpande analysera, kontrollera och presentera hur kreditportföljen utvecklar sig. Men detta visste du säkert ingick redan då du förmodligen jobbat med liknande uppgifter tidigare, inte tvunget i en chefsroll men definitivt i ett kreditteam med fokus på framtidens lösningar.

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer och egenskaper

 • Analytisk och nyfiken
 • Genuint intresserad av digitala lösningar
 • Affärsinriktad
 • 5 år med liknande arbetsuppgifter

Det här är vad vi kan erbjuda dig

En utmaning. Klyschigt men sant. Vi har höga ambitioner och kommande år ska vi göra verklighet av dom. Hos oss kan du komma in och göra skillnad.

Untie är dessutom en ganska avslappnad arbetsplats, där vi ser till att trivas ihop.  Vi är ett bra gäng, och även om vi arbetar hårt är vi noga med att inte slita ut oss. Bra folk ska man ta hand om.

Därför arbetar vi fritt under ansvar. Lätt att säga förstås, men hos oss är det på riktigt. Behöver du jobba hemma någon dag för att släppa in rörmokaren...ja, då är det ingen som tittar snett på dig för det. Löner, optionsprogram och andra bra förmåner har vi också så klart.

Har du frågor om tjänsten? Är du den vi söker? Hör då av dig till vår VD Erik på erik.hagelin@untiegroup.se